Ga terug Email Link

Ananas tropische cocktail

Heerlijke cocktail voor onze kids. Als het feest is, mag het eens iets anders zijn dan water. ;-) Gezond genieten!
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Maaltijd: Drankjes

Ingrediënten

  • 500 ml kokoswater
  • 1 ananas

Instructies

  • Snijd het topje van de ananas eraf.
  • Met behulp van een ananassnijder is het heel makkelijk om heel mooi het vruchtvlees uit de ananas te halen en de schil intact te houden.
  • Mix het vruchtvlees van de ananas met het (gekoelde) kokoswater.
  • Vul de uitgeholde ananas met dit mengsel.
  • Versier verder met tropische accessoires. ;-)
    ananas cocktail
  • Zet eventueel nog even in de koelkast.. Of voeg er ijsblokjes aan toe voor instant fris effect!

Notities

Kokoswater kan je tegenwoordig bijna overal kopen. Belangrijk is dat het kokoswater liefst zo veel mogelijk afkomstig is van jonge, groene kokosnoten. Water van jonge kokosnoten is zoet en verfrissend. Hier hoef je normaal gezien dus zeker geen suiker meer aan toe te voegen. Bovendien bevat dit water nog de meeste voedingsstoffen.
Vaak wordt echter het kokoswater verhit en gereduceerd tot een siroop (waar dan weer water wordt aan toegevoegd). De import van kokoswatersiroop is echter goedkoper voor de fabrikant. Bovendien bevat deze siroop nog maar weinig gezonde voedingsstoffen. Kokoswater moet bovendien ook koel worden getransporteerd. Vaak worden omwille van hygiënische redenen pasteurisatie processen toegepast. Ook hierdoor gaan vaak een deel van de gezonde stoffen verloren. Het kokoswater dat wij gebruikt hebben bevat 99% kokoswater en alsnog 1% toegevoegde vruchtensuiker (en vitamine C). Ook deze variant zou gepasteuriseerd zijn.
Toch kan je dit sporadisch eens gebruiken voor een speciale gelegenheid, feestje,... Nog altijd veel gezonder dan de gekochte fruitsappen of frisdranken.
Check zeker ook onze watermeloen cocktail en andere drankjes.
15gram probeerde onze drankjes ook uit. Op 15gram.be vind je hun verslag.