Ga terug Email Link
–+ servings

Huisgemaakte Mayonaise

Mayonaise is een onderdeel van verschillende recepten op Gezonde Drukte: onder een slaatje of als basis in een dipsaus. Snel klaar en beter dan de mayo in potjes toch wat bewaarmiddelen betreft. We gebruiken liever citroensap dan azijn maar beide zijn mogelijk. Graag iets pittiger? Gebruik meer Dijon mosterd.
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd5 min
Maaltijd: Bijgerecht
Porties: 1 portie

Ingrediënten

  • 1 tl mosterd Dijon mosterd is pittiger
  • 2 ei
  • 1 citroen
  • 250 ml zonnebloemolie Olijfolie kan ook
  • peper & zout

Instructies

  • Splits de eieren en gebruik enkel de dooiers. Je kan de eiwitten gebruiken voor een snelle chocomousse. Het recept vind je op deze blog.
  • Voeg de dooiers, de mosterd, 1 el citroensap en peper/zout naar smaak toe. Meng alles ondereen.
  • Voeg telkens een goede scheut olie toe terwijl je met een mixer (of manueel) steeds in dezelfde richting roert. De saus zal steeds dikker worden. Wordt de saus te dik, voeg er wat citroensap bij en een beetje olie.
  • Je kan zelf naar smaak sjalotten, peterselie of andere kruiden toevoegen. Of gebruik de mayo natuur of in een dipsaus.

Notities

Inspiratie nodig?
http://www.gezondedrukte.be/recipe/tacos/
http://www.gezondedrukte.be/recipe/salade-met-veldsla-appeltjes-kaas-witloof/
http://www.gezondedrukte.be/recipe/broccoli-nuggets-met-een-licht-dipsausje/
http://www.gezondedrukte.be/recipe/sla-in-een-potje-2/