Breng 2 potten water aan de kook: eentje voor de aardappelen en eentje voor de eitjes. Haal de spinazie uit de diepvries en ontdooi. Je kan ook verse spinazie gebruiken. Kuis de broccoli en snijd deze in roosjes.
Schil de aardappelen en snijd deze in blokjes. Doe ze in het kokend water. Laat deze ongeveer 10 minuten koken . Voeg de broccoliroosjes toe in dezelfde pot en laat je alles nog 5 minuten koken (afhankelijk van soort aardappel en grootte van de blokjes)
Neem een aantal ronde potjes en bekleed deze met folie. Smeer in met een beetje olijfolie.
Breek 1 eitje in het potje.
Haal de folie en het ei uit het potje en maak een knoop zo dicht mogelijk bij het ei. Herhaal dit met alle eitjes (het gaat makkelijker als je een aantal potjes tegelijk gebruikt)
Zet de pot kokend water op een heel laag vuur. Doe de eizakjes in de pot zodat de eitjes rustig kabbelen in het water gedurende een 5tal minuten (de eitjes moeten wit zien).
Haal de eitjes uit het water.
Ondertussen zijn de aardappelen klaar. Giet het water af. Voeg de spinazie toe. Kruid het geheel met peper ,zout en de nootmuskaat en voeg de melk toe. Je kan wat meer of minder melk toevoegen afhankelijk van hoe smeuïg je de puree wilt. Pureer of plet het geheel.
Snijd de knoop af van het eizakje en haal het eitje uit het zakje.
Plaats op de puree en kruid af met peper en zout.
Je kan er optioneel wat garnaaltjes aan toevoegen.