Doe de havermout in een hakmolen en maal het fijn (kan ook met een staafmixer in een hoge maatbeker).
Neem een grote kom en doe hierin het havermeel, het amandelmeel, de kokosbloemsuiker, het bakpoeder, de speculaaskruiden en een snuifje zout.
Voeg, afhankelijk van de hoeveelheden die je klaar maakt, alle eieren behalve 1, en de kokosolie toe en kneed er een deeg van. (je houdt dus 1 ei apart!)
(De kokosolie mag niet te hard zijn en is dus best op kamertemperatuur, anders krijg je het niet verdeeld onder het deeg. Is de kokosolie te koud, zet het dan even kort in de microgolfoven.)
Verpak het deeg in huishoudfolie en laat het een kwartier rusten in de ijskast.
Verwarm de oven voor op 175 °C.
Haal het deeg na een kwartier uit de koelkast en rol het met een deegrol uit op een vel bakpapier op je ovenplaat. Dit deeg is uitgerold tot ongeveer 8 mm.
Spits het ei dat je apart moest houden en gebruik enkel de eierdooier. Klop de eiderdooier los in een klein kommetje en voeg een scheutje melk toe. Bestrijk de bovenkant van de speculaas hiermee en strooi de amandelschilfers erover. Zet 20 minuten in de oven.
Laat de speculaas afkoelen en breek hem daarna in stukken.