Ga terug Email Link
–+ servings

Panna cotta krans met frambozencoulis

Panna cotta is een heerlijk dessert om een kerstdiner mee af te sluiten. Gezonde Drukte maakt er een gezondere versie van die je perfect een dag op voorhand kan klaarmaken, zodat je gezellig mee aan tafel kan genieten.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd4 uur 15 min
Porties: 8 personen

Ingrediënten

Panna cotta krans

  • 600 gr griekse yoghurt
  • 125 ml room (+/- 20%)
  • 7 gelatineblaadjes (of agar agar: 4 gr voor 1 krans*)
  • 1 tl vanille extract
  • 125 gr rode vruchten (vers)
  • 1 springvorm of siliconenvorm (tulband of andere vorm)
  • 2 el agavesiroop (optioneel voor wie het wat zoeter wil, zoetstof kan ook)

Frambozencoulis

  • 300 gr frambozen
  • 1 el agavesiroop (optioneel voor wie het wat zoeter wil, zoetstof kan ook)

Instructies

Panna cotta krans

  • Laat de gelatineblaadjes 5 minuten weken in koud water. Doe de room in een pot, zet op het vuur en verwarm tot tegen het kookpunt aan. Neem de pot van het vuur, knijp de gelatineblaadjes uit, voeg ze bij de room en roer goed. Voeg de Griekse yoghurt, het vanille extract en optioneel de agavesiroop toe. Meng goed.
  • Neem een springvorm of siliconenvorm. Kies je een springvorm, leg dan een vel bakpapier op de bodem voor je de vorm vastklikt en vet de randen in met wat verstof. Kies je voor een siliconenvorm, vul hem dan met water, giet het water eruit, draai hem om en laat even uitlekken.
  • Doe het mengsel in de vorm en zet minstens 4 uur in de koelkast. Langer maakt niet uit, je kan de panna cotta dus makkelijk de dag ervoor maken.

Frambozencoulis

  • Zet een kleine pot op het vuur en doe er de diepvries frambozen in. Zet het vuur niet te hoog en verwarm de frambozen tot je een lopend geheel krijgt. Optioneel kan je nog de agavesiroop toevoegen. Hou je niet van de pitjes in de coulis, giet de coulis dan door een zeef. Laat de coulis goed afkoelen en zet in de koelkast. Dit kan je makkelijk een dag op voorhand maken.

Dresseren

  • Na minstens 4 uur in de koelkast haal je de panna cotta uit de vorm (maak eerst de randen los met een mes), giet er wat coulis over en werk af met de verse rode vruchten. Serveer de rest van de coulis erbij in een aparte kom.

Notities

* Werk je met agar ager, vervang puntje 1 van de panna cotta krans dan door deze instructies:
Doe de melk, de room en agar agar in een steelpan of pot en breng aan de kook.
Laat ongeveer 2 minuten goed doorkoken, zodat je het ziet borrelen. Haal de steelpan van het vuur. Voeg direct het vanille extract en optioneel de agavesiroop toe en roer goed met een garde. Laat afkoelen tot kamertemperatuur.