Ga terug Email Link
+ servings

Chocolade bananencake met power

In het laatste boek van Pascale Naessens "Puur Pascale" staat een heerlijk receptje voor een bananencake. Ik heb deze aangepast naar de smaak van mijn zoon door kokosmeel en chocolade toe te voegen. Een heerlijk tussendoortje maar ook power food na school en voor de tennisles of voetbaltraining.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Snack, Start / ontbijt
Porties: 1 cake

Ingrediënten

  • 180 gr havervlokken
  • 100 gr amandelmeel
  • 20 gr kokosmeel
  • 400 ml kokosmelk
  • 30 gr pure chocolade (gehakt of chocoladedruppels)
  • 2 banaan (groot)
  • 2 el honing

Instructies

  • Zet de oven aan op 180°.
  • Snij de bananen in schijfjes. De helft hou je apart.
  • Meng 1 banaan, de havervlokken, het meel, de chocolade en de melk in een kom.
  • Bekleed een bakvorm met bakpapier en vul het met het mengsel. Werk de cake af met de schijfjes banaan die je apart gehouden hebt. Besprenkel met de honing.
  • Bak de cake 20 minuten in de oven.

Notities

Kies voor chocolade met liefst meer dan 75-80% cacao. Deze bevat ook minder suiker.
Eventueel kan je zelfs opteren, naar eigen smaak, om maar 1 eetlepel honing te gebruiken!
Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoederAmandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen wordt geperst voor ze het fijnmalen.