Ga terug Email Link
+ servings

Scampi's met worteltjes en kale (boerenkool) in een kokossausje

Snel klaar en zonder morren hier verorberd...geen restjes meer. Koop de scampi's al gepeld en "ontdarmd", daar bespaar je tijd mee. Ik maak er wel een beetje zilvervliesrijst bij voor de heren hier thuis. Je kan eventueel ook zoete aardappel toevoegen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 125 gr zilvervliesrijst (optioneel)
  • 300 gr wortelen (in dunne schijfjes)
  • 90 gr boerenkool
  • 400 gr scampi's
  • 1 tl verse gember (geraspt)
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 tl kurkumapoeder
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Zet het water op en kook de zilverrijst.
  • Bak ondertussen de wortelen een 3-tal minuten aan in de olijfolie.
  • Voeg dan de gember en de kurkumapoeder toe en meng.
  • Voeg de kokosmelk toe, meng en laat even pruttelen.
  • Voeg de scampi's toe. Voeg de boerenkool toe. Roer regelmatig om tot de boerenkool geslonken is en de scampi's gaar zijn.
  • Schep de rijst en de scampi's op. Smakelijk!

Notities

Boerenkool (of 'kale', dé veggie van het moment in Hollywood) kan je ook eten in de vorm van chips, door een salade of pasta of in een groene smoothie. Een zeer gezonde groentesoort boordenvol vitaminen & mineralen!