Verwarm de oven voor op 200 °C. Bedek de ovenplaat met bakpapier en leg er de ham op. Zet 10 minuten in de oven.
Scheid ondertussen de eieren in eiwit en eierdooier. Breek een ei boven een potje, laat de eierdooier in één halve eierschaal en leg het terug in het eierdoosje. Giet het eiwit van het potje in een kom of beker om te mixen. Herhaal dit voor de andere eieren.
Klop de eiwitten stijf (je kan de kom of beker dan ondersteboven houden).
Haal de ham na 10 minuten uit de oven, haal ze van de bakplaat en leg op een bord.
Maak evenveel hoopjes opgeklopt eiwit op het bakpapier van de bakplaat als dat je eieren hebt gebruikt. Maak ze dik genoeg, zodat je nog een kuiltje kan maken, maar ook niet te dik, anders zal het eiwit niet goed gebakken zijn. Maak in elk hoopje een kuiltje met een koffielepel.
Bak 3 minuten in de oven. Haal de bakplaat met eiwitten uit de oven.
Neem nu de eierdooiers erbij en kap de dooiers één voor één voorzichtig uit de halve eierschelpen in de kuiltjes.
Kruid af met peper en zout en zet nog eens 3 minuten in de oven.
Haal met een spatel de wolkeneitjes van de bakplaat en serveer met de ham.