Ga terug Email Link
–+ servings

Snelle kip stroganoff

Een snelle stroganoff, bestaat dat? Deze versie met kip is niet alleen lekker, maar ook snel klaar. En qua smaak meteen een schot in de roos voor alle proefpersonen aan tafel! De vraag kwam meteen en spontaan: Wanneer ga je dat nog eens maken?
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gr kipfilet (of kippenblokjes)
  • 3 rode paprika
  • 1 ui
  • 1 teen look
  • 500 gr champignons
  • 140 gr tomatenconcentraat
  • 125 gr zure room
  • 2 tl paprikapoeder
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout
  • 2 tl oregano (optioneel)

Instructies

  • Snij de kipfilet in stukken. Borstel de champignons en snij ze in schijfjes. Snij de ui en de look in stukjes en de paprika in reepjes.
  • Neem een grote, diepe pan en bak de kip in de olijfolie rondom bruin. Kruid met peper en zout.
  • Voeg de ui, paprika en chamignons toe en bak ongeveer 12 minuten tot alles doorbakken is. Roer af en toe om.
  • Voeg de tomatenpuree toe en laat nog 1 minuut bakken om te ontzuren.
  • Voeg daarna de zure room en paprikapoeder toe. Meng alles goed door elkaar.

Notities

Je kan er zilvervliesrijst, quiona, kikkererwtenpasta of volkorenpasta bij serveren. Of boontjes als extra portie groenten.
Graag een dagje vegetarisch? Kies dan voor vegetarische kipreepjes.
Een ideaal gerecht om je kinderen champignons te leren eten, want ze onttrekken zich uit het zicht door de tomatensaus en vallen qua smaak ook niet op, omdat ze opgaan in het gerecht.