Aubergine is vaak niet de meest favoriete groente van kinderen, maar goed nieuws: in dit gerecht gaan ze vlot mee binnen door de eenvoudige en lekkere combinatie met tomaat en kaas én omdat het gerecht boordevol smaak zit. De zon op je bord en proeven van Italië doet altijd deugd...
Is het tomatenseizoen of heb je wat meer tijd? Gebruik dan voor 4 personen 1 kg verse tomaten ipv de tomatenblokjes uit blik. Dompel de tomaten even onder in warm water en ontvel ze. Snij ze in stukken en voeg ze toe aan de ui en de look. Laat een kwartiertje sudderen, tot een heerlijke tomatensaus. Als je wat meer tijd hebt, kan je ook verse aubergine gebruiken (12 schijven voor 4 personen). Bestrooi de schijven met flink wat zout en leg ze 30 minuten in een vergiet. Spoel de schijven af en dep ze goed droog met keukenpapier. Doe olijfolie in een grillpan en grill de schijven kort aan beide kanten. Herhaal dit tot alle aubergineschijven gegrilld zijn.