Ga terug Email Link
–+ servings

Gevulde (paas)eieren

Geen klassiek gevulde eitjes, maar met een twist: avocado. Onze kids vinden het lekker romig en zacht van smaak. Een snel ideetje voor een brunch. En helemaal kidsproof als je er voor hen een hazengezichtje van maakt. Of nog leuker: als ze dit zelf mogen doen!
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd20 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Bijgerecht, Lunch
Porties: 12 stuks

Ingrediënten

  • 6 ei
  • 1 avocado
  • 0,5 limoen
  • 1 teentje look
  • 0,25 rode ui
  • 0,5 el verse koriander
  • zout

Instructies

  • Kook de eieren in 10 minuten hard. Giet ze af en laat ze 'schrikken' in koud water.
  • Snijd de avocado doormidden, haal de pit eruit en schep het vruchtvlees eruit.
  • Pel het teentje look en de rode ui en snij in grove stukken.
  • Pureer de avocado, knoflook, rode ui, limoensap, peper en verse koriander in een keukenmachine, hakmolen of met de staafmixer.
  • Pel de eieren en snij ze doormidden. Haal de dooiers eruit.
  • De dooiers voeg je bij het avocado mengsel en pureer op dezelfde manier.
  • Vul de eieren met dit mengsel.

Notities

Liever wat pikanter? Dan kan je eerst de eieren van de kids vullen met het mengsel en er dan nog een stukje rode peper onder mixen.