Bananencake op z'n best
Moet het snel gaan 's morgens en toch zin in een lekker ontbijt? Snij deze bananencake dan aan, smul ervan en off you go!
Ook heerlijk om je lunch mee af te sluiten of een maagvullend tussendoortje.
Maaltijd: Lunch to go, Start / ontbijt
Porties: 8 porties
- 175 gr havermout
- 3 banaan
- 3 ei
- 50 gr dadel ontpit
- 4 el halfvolle melk (minder melk = vaster / meer melk = smeuïger)
- 40 gr rozijnen (of naar smaak)
- 1,5 tl bakpoeder
- 1/4 el kokosolie
Verwarm de oven voor op 180°C.
45 min afbakken in de oven op 180 °C.
Doe de havermout, 3 bananen in stukjes, de ontpitte dadels, 3 eieren, de kokosolie, de melk, het bakpoeder en een snuifje zout in een hoge beker of blender en mix alles door elkaar.
De rozijnen toevoegen en erdoor roeren.
Doe het deeg in een cakevorm. Een siliconencakevorm hoef je niet in te vetten, andere cakevormen wel.
45 min afbakken in de oven op 180°C.
Lees zeker ook eens onze post over dadels!