Ga terug Email Link
+ servings

Broccoli knolselder schijfjes

Een verrassend lekker aperitiefhapje of bijgerecht. En helemaal niet zo veel werk als je wel denkt: de oven doet het werk voor jou. Een leuke manier om knolselder te serveren!
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur 10 min
Maaltijd: Apero & hapjes, Bijgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 1 knolselder
  • 200 gr geraspte gruyère
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Snijd de schil van de knolselder.
  • Snijd nu horizontaal dikke plakken van ongeveer 1cm dik uit de knolselder. Let op dat je niet in je vingers snijdt. :-)
  • Haal er nu ringen uit met behulp van een dresseerring. Eventueel, als je handmatig niet door de knolselder geraakt, kan je voorzicht met een rubberen hamer erop kloppen.
  • Leg de verschillende knolselder schijfjes nu op een met bakpapier belegde ovenplaat. Kruid met peper & zout en verdeel er wat olijfolie over. Plaats zo'n 40 minuten in de voorverwarmde oven tot ze beetgaar zijn.
  • Intussen kan je de broccoli koken in gezouten water.
  • Eens de broccoli gaar is, giet je het water af. Voeg vervolgens bij de broccoli de geraspte kaas, kruid met peper & zout en mix het geheel: ofwel met de mixer als je het extra fijn wenst of nog beter: met zo'n aardappelstamper zodat er nog grotere stukken in over blijven.
  • Bekleed elk knolselder schijfje met deze broccoli mengeling en plaats nadien nog heel even in de oven. Versier, om het extra feestelijk te maken, met een basilicum blaadje.

Notities