Ga terug Email Link
+ servings

Appel-hazelnootcrumble

Dit gerechtje, naar Pauline Weuring, kan ook perfect als ontbijt gebruikt worden.
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Dessert, Lunch to go, Snack, Start / ontbijt
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 appel (bijv. Jonagold)
  • 75 gr hazelnoten (liefst ongebrand)
  • 100 gr amandelmeel
  • 50 gr rozijnen
  • 0,5 citroen (bio)
  • 1 el agavesiroop (of honing)
  • 0,5 el kokosolie
  • 1 tl kaneel

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C.
  • Schil de appelen en snijd ze in kleine blokjes. Doe ze in een kom en voeg de kaneel en rozijntjes toe.
  • Was de citroen heel goed. Voeg de rasp en het sap van een halve citroen toe.
  • Meng alles heel goed.
  • Hak de hazelnoten fijn. Doe dit samen met het amandelmeel, de honing of agavesiroop en de kokosolie in een kom. Verkruimel dit met je vingers tot een grove crumble.
  • Schep de fruitmengeling in een ovenschaal. Verdeel de crumble erover.
  • Bak alles zo'n 20-25 minuten in de voorverwarmde oven tot de bovenkant goudbruin is.

Notities

Je kan ook perfect andere fruitsoorten gebruiken: rode bosvruchten, rabarber, peren, perziken,...
Ook kan je dit als ontbijt serveren met wat yoghurt of platte kaas.
De kleur (bruin) oogt misschien niet zo mooi, toch smaakt én geurt dit gerechtje super lekker!
Is amandelmeel hetzelfde als amandelpoederAmandelmeel bestaat uit de volledig integrale amandelen die ze gemalen hebben en er meel van gemaakt hebben. Dit is lekkerder dan het poeder en bevat ook meer gezonde voedingsstoffen. Helaas is het wel iets duurder. Amandelpoeder is droger omdat de gezonde vetten (olie) eerst uit de amandelen wordt geperst voor ze het fijnmalen.