Erwtensoep, een ideaal gerechtje voor die koude wintermaanden.. Heel voedzaam en vullend! Met deze variant heb je verschillende groenten in één soep.
Voorbereidingstijd10min
Bereidingstijd1uur30min
Totale tijd1uur40min
Maaltijd: Soep
Porties: 4personen
Ingrediënten
500grspliterwten(gedroogd)
180grwortelen(180 gram = ongeveer 2 wortelen)
0,25knolselder
1ui
2preistengel
3lwater
2tuinkruidenbouillon blokje (vetarm)
3laurierblaadje
Instructies
Doe de spliterwten en laurierblaadjes in een kookput gevuld met het water. Laat 60 minuten koken. Met een schuimspaan kan je geregeld het schuim verwijderen.
Was intussen je andere groenten en snijd ze in stukjes.
Na 60 minuten koken kan je alle groenten toevoegen bij de erwten.
Laat dit nog zo'n half uurtje koken.
Voeg er je kruiden aan toe. Haal eventueel de laurierblaadjes er terug uit.
Met de mixer erdoor en ... klaar!
Notities
Eventueel kan je hier nog wat magere bacon reepjes aan toevoegen..De presentatie met wat koriander blaadjes kan je er uiteraard voor kindjes aflaten.. ;-)Extra tip: als je soep (de groenten) mixt, maak je mechanisch de vezels stuk. Vloeibare soep zal dan ook sneller je maag terug verlaten en een minder lang verzadigend gevoel geven. Als je soep mixt, is het interessant om een aantal stukjes groenten (erwten, bloemkool, broccoli,...) er uit te halen nét voor je de soep gaat mixen. Eens de soep gemixt is, kan je ze er terug aan toevoegen. Zo zitten er toch nog ongemixte, vezelrijke en vaste stukken in. Ook ideaal om je kids zo stapje voor stapje te laten wenen aan groenten in z'n geheel op zich. - Lust je kind niet zo graag soep, een extra groot rietje kan misschien helpen om op een speelse manier soep te leren eten. ;-)