Zet de oven aan op 180°.
Vul een hele grote kookpot met water en breng aan de kook met een snuifje zout. Haal de savooikoolbladeren van de kool en kook deze gedurende 5 minuten. Haal ze uit het water, spoel met koud water en laat ze uitlekken op een keukenhanddoek.
Ondertussen snij je de champignons in plakjes. Bak deze gaar in wat olijfolie met peper en zout.
Voeg de tomatenblokjes toe aan de champignons en laat een kleine 10 minuten pruttelen op het vuur zodat de saus wat indikt.
Haal de pan van het vuur en meng de ricotta en de room onder de saus. Kruid met zout en peper.
Dep de savooikoolbladeren goed droog met een handdoek en snij het onderste harde deel van de nerf weg.
Leg een laag savooikool onderaan een vuurvaste ovenschotel. Smeer hierop enkele lepels van de saus. Bedek opnieuw alles mooi met savooikool en lepel er opnieuw enkele lepels saus over zodat alles bedekt is. Ga zo verder en eindig met een laag saus.
Rasp de parmezaan en bedek hiermee de ovenschotel.
Zet in een voorverwarmde oven op 180° gedurende 15 minuten.