Ga terug Email Link
–+ servings

Zoete aardappelsoep, heerlijk romig

Romig, vullend en lekker. Ik had nog een restje kip staan dat ik aan de soep heb toegevoegd. Ook lekker met kippengehaktballetjes.
Voorbereidingstijd15 min
Bereidingstijd25 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Soep
Porties: 1 liter

Ingrediënten

  • 3 zoete aardappel (3 stuks = +/- 1 kg)
  • 1 ui (groot)
  • 2 el verse gember (geraspt)
  • 2 teentje look (optioneel)
  • 1 l water
  • 3 kippenbouillonblokje
  • 400 ml kokosmelk
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes. Snipper de ui en eventueel de look. Rasp de gember.
  • Stoof de ui aan in olijfolie tot ze glazig wordt. Voeg dan de gember en de look toe.
  • Voeg na een 2tal minuten de zoete aardappelen, het water en de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat garen tot de aardappelen zacht worden +/- 20 minuten.
  • Mix de soep en kruid bij met peper en zout. Voeg de kokosmelk toe, meng en laat nog een paar minuten pruttelen. Als je de soep te dik vind, kan je wat water en kruiden toevoegen.