Sobanoedels met shiitake champignons, witte selder en kip
Geïnspireerd door een receptje van Pascale Naessens. Valt altijd enorm in de smaak thuis. Voor mijn man en zoon voeg ik er kip aan toe.
Porties: 4 personen
- 8 selderstengel (witte selder)
- 300 gr shiitake champignons
- 400 gr kipfilets
- 300 gr sobanoedels
- 3 el olijfolie
- peper & zout
Snij de kip in reepjes of blokjes en bak ze aan in een beetje olijfolie.
Zet het water op voor de sobanoedels.
Snij de selder in fijne reepjes en de champignons in vier. Bak ze aan in een beetje olijfolie.
Kook de sobanoedels volgens de instructies op de verpakking en giet ze af.
Bak alles samen aan in een beetje olijfolie en schep op in een kom.
Sobanoedels of boekweitnoedels zijn heel eiwitrijk en veroorzaken niet zo'n hoge suikerpiek in ons bloed na het eten ervan (lagere glycemische index). Boekweit is een pseudo-graan net als quinoa en bijgevolg eerder een groente dan een graan. Het is tevens ook glutenvrij.