Ga terug Email Link
+ servings

Courgette gevuld vegetarisch

Hmm deze gevulde courgettes zijn heerlijk vol van smaak. Het geheim zit hem in de kikkererwten die mee worden gemixt onder de tomaten. De saus kan je op voorhand maken en invriezen zodat je deze ovenschotel op 1 2 3 gemaakt hebt.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd1 uur
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 3 teentje look
  • 1 ui
  • 8 tomaat
  • 400 gr kerstomaten
  • 250 gr kikkererwten (uitgelekt)
  • 4 courgette
  • 250 gr mozzarella
  • 3 tl oregano
  • peper & zout
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°.
  • Snij de courgettes overlangs in 2 en hol ze uit met een lepel. Hou het vruchtvlees bij.
  • Bestrooi ze met oregano.
  • Snij de ui in stukken en stoof samen met de look aan in een beetje olijfolie. Voeg nu de stukken vruchtvlees van de courgettes toe en stoof even mee aan. Snij de tomaten in stukken en voeg toe. Kruid met peper en zout en laat een 10-tal minuten pruttelen op het vuur.
  • Ondertussen mix je de kikkererwten tot een gladde massa.
  • Mix de tomatensaus en meng er de gemixte kikkererwten onder.
  • Neem een vuurvaste ovenschotel en bedek met een laag tomatensaus. Leg hierin de courgettes en vul deze met de saus.
  • Snij de kerstomaten in 2 en leg bovenop de saus in de courgettes.
  • Snij de mozzarella in stukken en leg deze bovenop de kerstomaten. Strooi nog een klein beetje oregano over het geheel en plaats in de oven gedurende 25 minuten.

Notities

Heb je nog wat activiteiten voor de boeg dan kan je wat volkorenrijst toevoegen aan het gerecht.