Ga terug Email Link
+ servings

Groenteschotel met lam of kip

Pure smaken met deze pure groenteschotel en een heerlijk stukje lamsfilet (of kipfilet voor de kinderen). Geen werk en toch een feestmaaltijd.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd40 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 8 el olijfolie
  • 1 courgette
  • 1 aubergine
  • 2 rode paprika
  • 1 bussel jonge wortel
  • 400 gr tapastomaten
  • 450 gr lamsfilet (gemarineerd) (OF gemarineerde kipfilet)

Instructies

Groenteschotel

  • Snij de courgette, aubergine en paprika in grove stukken. Schil de wortelen en snij het loof eraf. Hou deze in zijn geheel.
  • Doe alle groenten (behalve de tapastomaten) in een grote ovenschotel. Doe een flinke scheut olijfolie over de groenten (meng de groenten even door elkaar met de olijfolie) en kruid met peper en zout.
  • Zet de ovenschotel in een voorverwarmde oven van 180°, gedurende een 20-tal minuten (afhankelijk van de grootte van de stukken groenten korter of langer).
  • De laatste 5 minuten leg je de tapastomaten nog even mee in de schotel.

Lam of kip

  • Verhit 2 el olijfolie in een bakpan en bak het lamsfilet mooi aan aan beide kanten. Een 3-tal minuutjes aan elke kant. Let op: lamsfilet moet nog wat roze zien.
  • Als je voor de kip kiest: snij de kip in kleine stukjes. Handige tip: knip de kip met een propere schaar in kleinere stukjes. Leg de stukjes in een ovenschotel, kruid met kippenkruiden en giet er wat olijfolie over. Zet in de oven op 180°C tot de kip volledig gaar is.

Notities

Vele kinderen lusten geen lamsfilet. Mijn zoon van 11 jaar wel, mijn dochters van 6 en 8 totaal niet. Voor hen bak ik kipfilet.
Bij dit gerecht is het heerlijk om de gebakken krieltjes te serveren. Zie ons gerecht: krieltjes