Ga terug Email Link
+ servings

Pannenkoeken op z'n Amerikaans met heerlijk fruit

Deze lekkere pannenkoeken zijn goed vullend en kunnen perfect als ontbijt als je tijd hebt of in het weekend.Ik geef ze aan mijn zoon tijdens de examens om hem in de watten te leggen.Let erop dat je de pannenkoeken bakt onmiddellijk nadat je het deeg gemaakt hebt. Het kokosmeel slorpt nl. de yoghurt op.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Dessert, Snack, Start / ontbijt
Porties: 10 stuks

Ingrediënten

  • 3 ei
  • 100 gr kokosmeel
  • 100 gr boekweitmeel
  • 500 gr volle natuuryoghurt
  • 3 tl bakpoeder
  • 2 tl vanille extract
  • 2 el kokosolie
  • zout
  • 2 el ahornsiroop

Instructies

  • Klop de eitjes op en voeg het kokosmeel en boekweitmeel toe.
  • Voeg dan 1 voor 1 de bakpoeder, de vanille, de kokosolie, het snuifje zout, de ahornsiroop en de yoghurt toe. Als het mengsel te hard is, kan je nog een beetje melk toevoegen.
  • Verwarm een beetje vetstof in een kleine pan. Neem een ijsschepper en neem dan telkens een grote schep om te bakken in de pan. Maak deze een beetje platter zodat je een American pancake krijgt. Zet het vuur op zacht, 2 minuutjes aan de ene kant, een minuutje aan de andere kant. Dien op met fruit en eventueel wat ahornsiroop.

Notities

Boekweitmeel, gemaakt van boekweit’zaad’ is een pseudo-graan en kan daarom gegeten worden door mensen die omwille van medische redenen gluten moeten laten. Boekweitmeel is rijk aan o.a. magnesium, kalium en fosfor.
Boekweitmeel kan een iets hogere glycemische index dan bijvoorbeeld volkorenpasta of volkorenbrood geven, dus niet elke dag je buikje van vol eten als je geen fysieke activiteit meer gaat doen.
Je kan eventueel het boekweitmeel vervangen door volkorenmeel, maar steeds in balans met beweging.