Ga terug Email Link
+ servings

Vogelnestjes klassiek

De klassieke vogelnestjes blijven een schot in de roos. "Hoe komen die eitjes daar toch in, mama?" "Groeien die in het vlees?" Gelukkig niet ;-). Wij combineren ze met onze basisgroentesaus waardoor je toch ook veel groenten binnen krijgt.
Voorbereidingstijd20 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd1 uur
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 5 ei
  • 400 gr gehakt
  • 2 el volkoren paneermeel
  • 500 ml verse groentesaus (zie notities onderaan voor de link naar het recept)
  • peper & zout

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Kook de eitjes hard. (hou 1 eitje opzij om mee onder het gehakt te mengen). En start ondertussen met het maken van de basisgroentesaus (zie notities onderaan voor de link naar ons recept).
  • Pel de gekookte eitjes. Meng het gehakt met 1 eitje en het paneermeel, peper en zout.
  • Verdeel het gehakt in 4 hoopjes en maak er telkens een bal van. Duw telkens een hard gekookt eitje in het gehakt en omsluit het ei volledig met gehakt. Zie dat je alle naden wegwerkt.
  • Als alles goed loopt, heb je nu 4 gehaktballen waarin een hard gekookt ei verstopt zit. Warm een beetje olijfolie op in een bakpan en braad de gehaktballen aan zodat ze goudbruin zien langs alle kanten. (ongeveer 5 minuten). Ze hoeven niet doorbakken te zijn middenin.
  • Zet de gehaktballen nog 20 minuten in de oven.
  • Ondertussen staat ook je saus te pruttelen op het vuur.
  • Haal de gehaktballen uit de oven en snijd ze doormidden. Leg wat groentesaus op een bord met daarop de vogelnestjes.

Notities

Hier vind je het recept van onze basisgroentesaus. Bekijk ook het recept van onze vogelnestjes, speels.