Verwarm de oven op 200 °C.
Rasp de courgetten.
Doe de geraspte courgetten in een kom. Zet de kom 2*3,5 minuten in de microgolfoven (+/- 850 Watt). Roer om na 3,5 minuten.
Kluts in een andere kom 2 eieren. Voeg er de haverzemelen en de geraspte kaas, de komijn aan toe. Kruid met peper en zout.
Haal de courgetten na 7 minuten uit de microgolfoven, leg ze in een schone theedoek (keukenhanddoek) en knijp al het vocht eruit. Knijp net zolang tot je echt niet meer kunt. Dit is de allerbelangrijkste stap als je een samenhangende bodem wil.
Voeg de uitgeknepen courgetten toe aan het ei-haverzamelen-kaas-kruiden mengsel en meng goed met een vork.
Maak met een ijsschepper gelijke porties op een bakplaat bedekt met bakpapier .
Druk elke bol plat met een spatel tot je een doorsnede hebt van ongeveer 15 cm voor een grote taco, de helft ongeveer voor een kleine taco.
Bak de tacoschelpen 25 minuten op 200 °C of tot ze krokant zijn aan de buitenkanten.
Laat ze eventjes wat afkoelen en verwijder de tacoschelpen dan voorzichtig met een spatel van het bakpapier.
De taco's blijven redelijk zacht.