Ga terug Email Link
–+ servings

Bloemkoolcouscous met fetablokjes

Bloemkool is een groente die je enorm veel mogelijkheden biedt! In dit gerecht hebben we de bloemkool verkruimeld tot couscous. Het gerecht oogt niet alleen heel mooi, het is ook heerlijk fris en lekker van smaak. Ideaal als bijgerechtje voor een BBQ, als lunch en zelfs als lunch to go. Maak wat extra de avond voordien en je kan deze couscous meegeven in de brood- of lunchdoos.
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Bijgerecht, Lunch, Lunch to go
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 bloemkool
  • 1 komkommer
  • 200 gr fetakaas
  • 150 gr kerstomaten
  • 25 gr olijven (liefst zwarte)
  • 200 gr kikkererwten
  • 1 rode ui (optioneel)
  • 5 el verse muntblaadjes (versnipperd)
  • peper & zout
  • 6 el olijfolie
  • 3 el frambozenazijn (of appelciderazijn)

Instructies

  • Kuis de bloemkool, snij deze in stukken en doe in de blender totdat je echt korrels krijgt. Neem een grote kom en doe hierin de verkruimelde bloemkool.
  • Snij de rode ui en komkommer in kleine stukjes en voeg toe aan de bloemkool. De schil van de komkommer hoef je niet weg te snijden, de zaadlijsten wel omdat je anders te veel water krijgt in je couscous.
  • Snij de kerstomaten in 4 alsook de olijven en voeg tevens toe aan de groenten in je kom.
  • Kikkererwten mogen er volledig in (zonder het vocht) en de fetakaas snij je in kleine blokjes. Voeg ook toe aan de rest.
  • Breng op smaak met peper en zout, olijfolie en frambozenazijn (of appelciderazijn). Werk eventueel af met wat versnipperde muntblaadjes (kinderen willen dit meestal niet, dus doe dit best apart per bord).

Notities

  • In sommige supermarkten vind je reeds bloemkool verkruimeld tot korrels in de versafdeling. Handig op momenten als je echt weinig tijd hebt of geen goede blender in huis hebt.