Kipsalade, lekker op de boterham
Op zoek naar iets lekkers en licht om je boterham mee te beleggen? Maak zelf je kipsalade, of kip curry.
Maaltijd: Lunch, Start / ontbijt
Porties: 500 gr
- 500 gr kipfilet (van de borst met vel nog aan)
- peper & zout
- 70 gr volle natuuryoghurt
- 2 tl currypoeder
Breng een pot met water aan de kook.
Leg hierin de kipfilet in zijn geheel en kruid met peper en zout. Laat een 20-tal minuten koken
Haal de kip uit het water en haal het vel eraf. Trek de kip in kleine stukken (met mes en vork).
Meng de yoghurt, currypoeder onder de kip en breng verder op smaak met peper en zout.
hou het water waarin de kip getrokken heeft bij om soep mee te maken.
Om nog smaakvollere bouillon te hebben, leg je ook wat gesneden wortelen, selder en peterselie mee in het water waarin je de kip gaar kookt. Zie ook ons recept van de kippenbouillon.