Ga terug Email Link
–+ servings

Kipsalade, lekker op de boterham

Op zoek naar iets lekkers en licht om je boterham mee te beleggen? Maak zelf je kipsalade, of kip curry.
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Lunch, Start / ontbijt
Porties: 500 gr

Ingrediënten

  • 500 gr kipfilet (van de borst met vel nog aan)
  • peper & zout
  • 70 gr volle natuuryoghurt
  • 2 tl currypoeder

Instructies

  • Breng een pot met water aan de kook.
  • Leg hierin de kipfilet in zijn geheel en kruid met peper en zout. Laat een 20-tal minuten koken
  • Haal de kip uit het water en haal het vel eraf. Trek de kip in kleine stukken (met mes en vork).
  • Meng de yoghurt, currypoeder onder de kip en breng verder op smaak met peper en zout.

Notities

hou het water waarin de kip getrokken heeft bij om soep mee te maken.
Om nog smaakvollere bouillon te hebben, leg je ook wat gesneden wortelen, selder en peterselie mee in het water waarin je de kip gaar kookt. Zie ook ons recept van de kippenbouillon.