Ga terug Email Link
+ servings

Koolsla en knikkersalade bij de BBQ

Een BBQ op het programma? Met deze frisse koolsla en speelse knikkersalade als bijgerechten scoor je ineens voor groot en klein en heeft iedereen aan tafel meteen ook een goede portie groenten binnen. Laat het warme weer maar komen, want een gezellige en lekkere BBQ kan zo'n deugd doen!
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd20 min
Maaltijd: Bijgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Knikkersalade

  • 1 komkommer
  • 500 gr kerstomaten
  • 1 avocado
  • 1 tl mosterd
  • 1 el olijfolie
  • 0,5 el azijn
  • 0,5 el limoensap
  • peper & zout

Koolsla

  • 0,25 witte kool
  • 150 gr geraspte wortelen
  • 1 rode ui
  • 150 gr griekse yoghurt
  • 50 gr rozijnen
  • 200 gr platte kaas (volle)
  • peper & zout
  • 1 el agavesiroop (optioneel)
  • 0,5 limoensap (optioneel)

Instructies

Knikkersalade

  • Schil de komkommer en snij de avocado in de helft. Snij met een ronde beweging bolletjes uit de komkommer en de avocado met een parisiennelepel.
  • Doe de avocado, de komkommer en de kerstomaten in een kom en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met wat limoensap.
  • Maak een vinaigrette met de mosterd, olijfolie, azijn en limoensap. Kruid met zout en peper.

Koolsla

  • Snij met een groot, scherp mes heel dunne reepjes van de lange zijde van de witte kool. Op de snijplank kan je dan met het groot mes met een paar snijbewegingen de slierten korter maken. Pel de rode ui, snij doormidden en snij de ui in halve ringetjes.
  • Doe de witte kool, de ui en de geraspte wortelen in een kom. Voeg de Griekse yoghurt en de rozijnen toe en roer alles goed door elkaar. Optioneel kan je nog limoensap en agavesiroop toevoegen.

Notities

De koolsla is makkelijk op voorhand klaar te maken en te bewaren in de koelkast. Net voor het opdienen nog eens goed doorroeren en nog wat extra Griekse yoghurt toevoegen om het lekker smeuïg te maken.
Heb je de koolsla graag iets zoeter van smaak en wil je geen agavesiroop toevoegen, kan je ook een appel in kleine stukjes snijden en eronder mengen.