Ga terug Email Link
–+ servings

Quiche met courgettekorst en ham

Quiche maken zonder bloem? Gebruik de groente om een "korst" te maken. We gebruikten deze keer courgette. De vulling bestaat uit geraspte courgette, ham, parmezaan en eieren. Je kan de ham ook vervangen door zalm als je liever vis eet.
Voorbereidingstijd15 min
Totale tijd55 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 1 quiche

Ingrediënten

  • 3 courgette
  • 350 ml halfvolle melk
  • 100 gr geraspte parmezaan
  • 300 gr hamreepjes
  • 6 ei
  • 1 tl kokosolie
  • 1 el italiaanse kruiden
  • 1 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 200 C.
  • Gebruik een madoline of dunschiller om 1 courgette in slierten te schillen. Neem een taartvorm en smeer deze in met de kokosolie indien nodig. Bedek de vorm met de courgetteslierten.
    Quiche met courgettekorst gezonde drukte
  • Rasp de overige 2 courgetten grof. Knijp het overtollige vocht uit de geraspte courgetten met een handdoek.
  • Stoof de geraspte courgetten en de hamreepjes in de olijfolie tot het meeste vocht verdwenen is (ongeveer 5 minuten). Laat even afkoelen.
  • Ondertussen klop je de eieren op in een kom. Voeg de melk, de geraspte parmezaan en de kruiden toe en meng alles goed.
  • Plaats ongeveer 40 minuten in de oven (check met een prikker of de quiche klaar is).
    Quiche met courgettekorst gezonde drukte