Wok-snel-klaar
Géén tijd of géén zin is geen excuus meer! Sporadisch kan je eens gebruik maken van kant-en-klaar gekochte verse wokgroenten. In de meeste winkels vind je tegenwoordig verschillende leuke mengelingen.. Voeg er een eiwitbron naar keuze aan toe, effe wokken en... smullen maar! :-)
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 1 persoon
- 400 gr wokgroenten (*) (portiegrootte groenten bepaal je natuurlijk zelf)
- 1 ei (of 2, voor een stevige lunch)
- 0,5 tl currypoeder
- peper & zout
- olijfolie
Doe een beetje olijfolie in een wokpan en voeg je wokgroenten eraan toe. Laat stoven tot ze beetgaar (naar eigen smaak) zijn.
Kluts het ei eronder en laat nog even mee stoven.
Voeg naar eigen smaak kruiden toe: peper & zout, currypoeder, Thaise kruiden, Thaise currypasta en/of eventueel wat verse koriander. Smakelijk!
In de meeste winkels vind je al verschillende lekkere mengelingen van verse wokgroenten*. Kies er jouw favoriete smaak uit. Kinderen verkiezen misschien een andere soort?
- Italiaanse mengeling
- Chinese mengeling
- Mexicaanse mengeling
- Aziatisch
- Thais
- Indonesisch
- ...
Voeg er nog een eiwitbron naar keuze aan toe voor een voedzaam en verzadigend effect:
- eitjes
- geraspte kaas
- reepjes magere ham (extra lekker voor de kids?)
- cashewnoten
- ...