Verwarm de oven voor op 180°C.
Versnipper de ui fijn.
Was de wortelen, selder, paprika, bloemkool en broccoli.
Snij de wortelen, selder en paprika in fijne stukjes.
Stoof de ui, wortelen, selder en paprika aan in olijfolie. Kruid met peper & zout.
Voeg het gehakt toe aan de groentemengeling en laat mee gaar stoven.
Voeg de tomatenblokjes uit blik toe, samen met de bouillonblokjes en nog kruiden naar eigen smaak: chilipoeder, komijnpoeder, eventueel wat saté kruiden, komijnpoeder en/of kaneel. Voeg ook de fijngeperste look toe. Laat alles nog even samen stoven. Doe dit mengsel vervolgens op de bodem van een grote ovenschotel.
Snijd je bloemkool in kleine stukjes en kook of stoom ze gaar. Doe hetzelfde met de broccoli, elk in een aparte pot.
Als de bloemkool & broccoli beetgaar zijn, mag je ze van het vuur halen en het water er volledig afgieten. Voeg bij de groenten een klontje boter toe. Mix nu telkens beide groenten apart in elke pot fijn, eventueel met een mixer. Kruid eventueel nog wat bij met peper & zout.
Schik nu een laagje bloemkool boven de rest van de groentemengeling in je ovenschotel en wissel telkens af met een laagje broccoli, zo tot je de hele schotel gevuld hebt. Zet nog zo'n 15 minuutjes in de oven.
Heerlijk - de ovenschotel is bedekt met een leuk kleurrijk laagje maar eronder zit een lekkere smaakbom!
Aanvallen maar.