Hasselback kip met knolseldercrème
Kalkoen of kip is altijd een goede keuze voor een geslaagd kerstdiner. Onze kip werd feestelijk gevuld met spinazie, pesto, kerstomaten en mozzarella. Gedresseerd op een bedje van knolseldercrème en indien gewenst kan je hier nog zelfgemaakte kroketjes bij serveren.
Porties: 4 personen
- 80 gr zongedroogde tomaten
- 100 gr pesto
- 400 gr kipfilet
- 100 gr spinazie
- 125 gr mozzarella mini
- 1 l knolseldercrème (zie notities onderaan voor recept)
Warm de oven voor op 180°C.
Maak de knolseldercrème. Zie recept onderaan de notities.
Ondertussen snijd je de spinazie fijn, alsook de kerstomaten. Meng beide onder de pesto tot 1 mengsel. Snijd ook de mini mozzarella bolletjes in de helft.
Neem de kipfilet en snijd hierin enkele inkepingen bovenaan de filet. Snijd niet helemaal door de filet. Doe wat van het mengsel in elke inkeping en leg er wat mozzarella tussen ook. Zie foto.
Leg de kipfilets in een ovenschotel en plaats gedurende 30 minuten in de oven.
Serveer de kip op een bedje van knolseldercrème.