Ga terug Email Link
+ servings

Schepijs met enkel pure ingrediënten

Een ijsje kan zo smaken als het warm is! En wil je ervan kunnen genieten zonder je zorgen te maken over de hoeveelheid suiker dat er in verwerkt is? Dan heb je hier dé oplossing: gewoon zelf schepijs maken! Heel makkelijk en laat je maar helemaal gaan met het maken van verschillende smaken. Het aardbeienijs is de favoriet van onze meisjes...
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd5 uur 10 min
Maaltijd: Dessert
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Bananenijs

  • 3 banaan
  • 75 ml halfvolle melk

Aardbeienijs

  • 3 banaan
  • 75 ml halfvolle melk
  • 150 gr aardbeien (bevroren)

Chocoladeijs

  • 3 banaan
  • 75 ml melk halfvolle melk
  • 1 el raw cacao poeder

Instructies

Bananenijs

  • Snij de bananen in schijfjes en steek ze in een geseald zakje. Steek ze minstens 4 uur in de diepvriezer.
    schepijs
  • Doe de bevroren banaan in een blender of een hakmolen en voeg de melk toe. Mix tot één geheel. Schep het bananenmengsel in een pot of kom die in de diepvries mag (handig als het met deksel is) en zet het minstens voor een uur in de diepvriezer.
    schepijs

Aardbeienijs

  • Zelfde werkwijze als het bananenijs, maar voeg tijdens het mixen naast de melk ook nog bevroren aardbeien toe. (Deze kan je zelf vers invriezen voor minstens 4 uur of bevroren aardbeien kopen uit de diepvriesafdeling.)

Chocoladeijs

  • Zelfde werkwijze als het bananenijs, maar voeg tijdens het mixen naast de melk ook nog de raw cacoa poeder toe.

Notities

Tip: Om snel een protie schepijs te kunnen maken, is het handig om altijd een zakje met 3 in stukjes gesneden bananen in je diepvriezer te hebben liggen.
Moest je bananen hebben liggen die te rijp aan het worden zijn, snij ze dan snel in stukjes en vries ze in om er nadien lekker schepijs van te maken.
De bevroren banaan en de melk zijn de basisingrediënten: je kan ook nog andere smaken maken, door er bijvoorbeeld bevroren frambozen of mango aan toe te voegen.