Go Back Email Link
+ servings

Appel met kaneel in de oven, verwarmend lekker

Snel klaar, lekker verwarmend in de warme wintermaanden én gezond. Verrassend anders dan dat gewoon appeltje..
Voorbereidingstijd2 min
Totale tijd32 min
Maaltijd: Dessert, Snack
Porties: 2 personen

Ingrediënten

  • 2 appel
  • 1 el kaneel

Instructies

  • Verwarm je oven zeker voor op 160°C.
  • Was de appels en haal er, naargelang eigen smaak, met een dunschiller de schil af.
  • Haal met behulp van een appelboor het klokhuis uit de appels.
  • Leg de appeltjes in een ovenschotel. Strooi er naar eigen smaak kaneel over. Je kan ook speculaaskruiden gebruiken.
  • Zet alles zo'n 30-45 minuten in een oven op 160°C. Hou het de eerste keer een beetje in 't oog. Afhankelijk van de appelsoort en dikte van de appel heeft dit gerechtje meer of minder tijd nodig, zelfs soms tot een uur!

Notities

Kaneel heeft een positieve invloed op het suikergehalte in ons bloed.
Eventueel kan je ook speculaaskruiden gebruiken. Echte speculaaskruiden bevatten geen suiker maar wel een mengeling van o.a. kaneel, korianderzaad, karwij, nootmuskaat, gember en kruidnagel.
Geen tijd om een uur te wachten, is de goesting daartegen over?   ;-)
  • Maak de appel al wat zacht in je microgolfoven. Zo heeft hij minder lang nodig in de oven zelf..
  • Maak dit gerechtje al klaar tijdens het koken van een andere maaltijd. Zo is het wél klaar als je er zin in hebt!   ;-)
Extra lekker erbij: wat amandelschilfers en/of rozijntjes er over gestrooid..  en serveer terwijl de appel nog lekker warm is met een beetje Griekse (ongesuikerde) yoghurt, njammie!  :-) 
Ik maak voor iedereen die zo'n appeltje wilt dit klaar in een apart klein ovenschoteltje. Leuk om je eigen kommetje te hebben.