Ga terug Email Link
+ servings

Havermout-perenkoekjes

Deze havermout-perenkoekjes zijn super eenvoudig en dus snel gemaakt, maar vooral héél lekker! Ideaal om mee te geven met je kind als tussendoortje op school, in de brooddoos of voor onderweg. De trage koolhydraten in deze koekjes geven langere tijd energie en de vezels zorgen voor een lang verzadigingsgevoel. Dat is andere koek dan de koeken van de winkel vol snelle suikers, waar je nadien een dipje en snel terug honger van krijgt! En wedden dat àlle gezinsleden ze binnen de kortste keren zullen meesmokkelen uit huis ;-)?
Voorbereidingstijd10 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Lunch to go, Snack, Start / ontbijt
Porties: 18 koekjes

Ingrediënten

  • 100 gr havervlokken
  • 3 peer
  • 15 gr geraspte kokos
  • 40 gr rozijnen

Instructies

  • Verwarm de oven op 180 graden.
  • Schil de peren en verwijder het klokhuis. Zijn het wat rijpere peren, plet ze dan met een vork in een kom. Zijn de peren nog te hard daarvoor, mix ze dan.
  • Doe de havervlokken en de geraspte kokos bij de perenmoes en meng alles met een vork tot een plakkerig deeg. Voeg tot slot de rozijnen toe en meng alles nog eens goed.
  • Schep met een lepel wat deeg uit de kom en maak hoopjes op een bakplaat, bekleed met bakpapier. Druk de hoopjes nog wat plat. Zet de koekjes 25 tot 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn.

Notities

Geen peren in huis? Je kan de peer in dit recept ook vervangen door banaan of zelfs appel. Als je kiest voor havermout-appelkoekjes is een beetje kaneel er ook wel lekker bij.
De rozijnen kan je ook vervangen en/of aanvullen door donkere chocoladestukjes, cranberries, stukjes gedroogde abrikoos of ander gedroogd fruit en/of fijngehakte noten. Zo krijg je telkens weer andere koekjes... - Ook de geraspte kokos is optioneel en hoeft er niet bij.
In onze rubriek 'Hoe zit het nu met' kan je het verschil lezen tussen haverkorrel, havervlokken en havermout.