Ga terug Email Link
+ servings

Bloemkool nasi met spiegelei

Bloemkool nasi met een spiegelei!, wordt er bij ons enthousiast geroepen als ik vraag: 'Vanavond zin in Chinees?' Een Oosters getint gerecht, maar op een heel toegangelijke manier gebracht, zodat de kinderen ook lekker mee smullen! Het spiegelei erop maakt het gerecht ook heerlijk smeuïg en extra aantrekkelijk.
Voorbereidingstijd25 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd35 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 1 bloemkool (of bloemkoolrijst, te koop in verschillende supermarkten)
  • 250 gr wortelen
  • 1 preistengel
  • 1 rode paprika
  • 1 gele paprika
  • 300 gr ham (in reepjes)
  • 1 ui
  • 2 teentje look
  • 4 ei
  • 1 el olijfolie
  • 50 ml kippenbouillon
  • 1 zakje nasi goreng kruidenmix
  • peper & zout

Instructies

  • Snij de bloemkool in kleine roosjes en vermaal ze portie per portie in de blender of met een hakmolen tot een soort rijstkorrels.
  • Snipper de ui en de knoflook fijn. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Verwijder de zaadjes van de paprika's en snij ze ook in blokjes.
  • Fruit de ui en de look aan in olijfolie in een grote pan of wokpan. Voeg de wortelen en de paprika toe. Roer af en toe.
  • Snij ondertussen de prei overlangs in de helft en snij in reepjes. Voeg dit bij de rest van de groenten in de pan.
  • Voeg de de bloemkoolrijst, de hamreepjes, de nasi goreng kruidenmix en de kippenbouillon toe en roer alles goed door elkaar. Laat 5 minuten bakken, terwijl je geregeld alles omschept.
  • Bak ondertussen in een andere pan de spiegeleieren. Kruid met peper en zout.
  • Serveer per persoon de bloemkool nasi met een spiegelei erop.

Notities

Je kan er ook nog erwten of garnaaltjes aan toevoegen.
Dit gerecht is ook ideaal om restjes groenten in te verwerken.
Een zakje nasi goreng kruidenmix vind je in de meeste supermarkten.
Toch niet gevonden? Dan kan je ook kurkuma, komijn, koriander en currypoeder gebruiken om het gerecht op smaak te brengen.