Verwarm de oven voor op 180°C.
Schil de aardappelen, snijd ze in kleinere blokjes en laat gaar koken in wat gezouten water.
Was alle groenten (wortel, prei en tomaten) en snijd ze fijn in kleine blokjes. De prei mag uiteraard ook in fijne reepjes. Je kan een mandoline gebruiken met het effect dat je kleine, lange reepjes krijgt.
Bak intussen het gehakt gaar in een beetje olijfolie. Voeg er eventueel en naar eigen smaak wat satékruiden of typisch Mexicaanse kruiden aan toe. Het gehakt dient eerder om dit gerechtje die typische umami smaak te geven. Het vullende effect komt immers van de linzen.
Voeg hierbij de groenten toe en laat het geheel een aantal minuten samen stoven.
Voeg nu ook de uitgelekte linzen toe en roer goed door.
Giet de aardappelen af, voeg er een klein beetje melk aan toe, kruid af met peper, zout en nootmuskaat. Maak er puree van met behulp van een pureestamper of staafmixer.
Verdeel het mengsel met de groenten, gehakt en linzen over een ovenschotel. Hierover komt een laagje aardappelpuree. Nog een beetje geraspte kaas erover wat zorgt voor een heerlijk gegratineerd laagje.
Plaats nog zo'n 10 minuten in de voorverwarmde oven tot er een klein korstje op komt. Smakelijk!