Ga terug Email Link
+ servings

Spinnensoep van paprika met zure room

Ooit al last gehad van spinnen in de soep? Vanaf nu is dat best mogelijk! Deze zachte paprikasoep krijgt een donker kantje door de spinnen die erin kruipen, maar dat maakt deze soep juist razend populair. Bij ons is het dus meermaals per jaar griezelen geblazen...
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd37 min
Maaltijd: Lunch, Soep
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 4 rode paprika
  • 2 ui
  • 2 teentje look
  • 750 ml groentenbouillon (1 blokje per liter)
  • 125 gr zure room
  • 250 gr gehakt gemengd varken-rund
  • 25 gr volkorenpasta
  • 1 el olijfolie

Instructies

  • Was de paprika, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snij in blokjes. Pel de ui en de look en snipper fijn.
  • Doe de olijfolie in een grote pot en stoof de ui en de look aan. Voeg daarna de paprikablokjes toe en stoof dit even mee.
  • Schenk de bouillon erbij en laat 10 minuten zachtjes koken.
  • Rol ondertussen balletjes van het gehakt. Neem een paar spaghettistokjes samen vast. Breek ze in de helft en breek de helften nog eens in de helft. Zo krijg je plots veel spinnenpoten! Steek door elk gehaktballetje 4 spaghettistokjes.
    spinnensoep van paprika met zure room
  • Pureer de soep glad met een staafmixer. Hou wat zure room apart voor de afwerking. Voeg de rest van de zure room bij de soep en mix alles nog eens.
  • Voeg de spinnen toe aan de soep en laat nog 7 minuten zachtjes koken.
  • Schep de soep in een kom en werk af met wat zure room.

Notities

Voor Halloween kan je ook onze lekkere pompoensoep maken. Je kan de spekjes dan vervangen door de spinnen.