Verwarm de oven voor op 200 °C.
Kook de bloemkoolroosjes beetgaar in 8 minuten (of stoom ze).
Snij de paprika in stukken en de champignons in schijfjes. Doe wat olijfolie in een grote pan en voeg de paprika en de champignons toe, kruid met peper en zout en laat een 5-tal minuten bakken tot de champignons gaar zijn.
Giet ondertussen de bloemkoolroosjes af en laat ze goed uitlekken.
Bedek een bakplaat met bakpapier en leg hierop de paprika, champignons en de bloemkoolroosjes, die je nog wat kleiner maakt. Rooster de groenten 10 tot 15 minuten in de voorverwarmde oven. Zet de laatste 5 minuten ook de grill op.
Snipper de ui en de look fijn. Neem opnieuw je pan en stoof de ui en de look aan in wat olijfolie. Voeg het gehakt toe en bak het rul.
Als de geroosterde groenten klaar zijn, dep je ze droog met een keukenpapier en schep je ze bij in de pan met het gehakt. Meng alles goed onder elkaar.
Neem een diepe ovenschotel verdeel de helft van de tomatenpassata over de bodem. Verspreid de helft van de Italiaanse kruiden over de tomatenpassata.
Voeg dan de helft van het gehakt-groentemengsel toe en leg er de helft van de plakjes ham en chorizo op. Strooi de helft van de geraspte kaas erover.
Herhaal alles met de andere helft van de ingrediënten. Bak de ovenschotel nog 15 minuten in de oven op 180 °C.