Ga terug Email Link
+ servings

Kippenschotel met aubergines, tomatensaus en geitenkaas

Deze ovenschotel met kip duurt iets langer om te maken door de aubergines. Ik maak deze als we bezoek ontvangen met kinderen of op zondagavond om maandag in de oven te schuiven. Ik heb deze ooit gegeten bij een vriendin en sindsdien staat deze kip in mijn "standaard" menu. Voor kinderen die de textuur van aubergines niet graag hebben (thuis opgemerkt met bezoek) raad ik aan om de basis groentesaus te gebruiken. Je kan deze schotel serveren met een lekker slaatje of met een beetje volkorenpasta.
Voorbereidingstijd30 min
Totale tijd1 uur 15 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 600 gr kipfilets (150gr/stuk- in een paar repen gesneden)
  • 2 aubergine (middelgroot)
  • 1 ei
  • 1 ui
  • 800 gr tomatenblokjes uit blik
  • 50 gr geraspte kaas
  • 150 gr geitenkaas (vierkantig potje - zacht)
  • 3 el spaghettikruiden
  • peper & zout
  • 5 el olijfolie

Instructies

  • Zet de oven aan op 180°C.
  • Snij de aubergine in schijfjes, bestrijk ze met olijfolie en bak ze in de pan. Laat uitlekken.
  • Klop het ei los. Wentel de kip in het ei en dan door de geraspte kaas.
  • Snipper de ui. Bak ze glazig, voeg de tomatenblokjes toe. Breng op smaak met peper en zout en de kruiden. Laat rustig een kwartiertje pruttelen.
  • Smeer een ovenschotel in. De onderste laag is de tomatensaus. Schik dan de aubergineschijfjes dakpansgewijs de saus. Eindig met de stukken kip. Strooi de geitenkaas tussen de kip. Laat 45 minuten garen in de oven.