Ga terug Email Link
+ servings

Groentemuffins

Zo'n muffins vinden onze kindjes altijd lekker! Zo'n mini-taartje is toch een super leuke & handige manier om extra veel groentjes in te verpakken, niet? ;-)
Voorbereidingstijd7 min
Totale tijd32 min
Maaltijd: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 broccoli
  • 0,5 courgette
  • 160 gr geraspte kaas (bijvoorbeeld 2/3 Gruyère, 1/3 Parmezaan)
  • 100 gr ham (optioneel)
  • 0,2 liter halfvolle melk
  • 200 gr kikkererwtenmeel
  • 1 ei
  • bakpoeder
  • 0,5 teentje look
  • olijfolie
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven op 180°C voor.
  • Was de groenten.
  • Snij de broccoli in roosjes en hak de roosjes fijn.
  • Rasp de ongeschilde courgette in fijne reepjes.
  • Meng het kikkererwtenmeel samen met het ei, de olijfolie, het bakpoeder en de melk. Voeg er de geraspte kaas, peper & zout en fijngeperste knoflook aan toe. Voeg er als laatste nog de groentjes en fijngesneden hamreepjes (optioneel!) onder.
  • Doe 12 papieren muffinvormpjes in een bakvorm speciaal voor muffins en verdeel het deeg hierin. Let wel op: de muffins rijzen nog een deel, vul ze dus niet helemaal tot bovenaan!
  • Bak alles zo'n 25 minuten of tot de muffins goudbruin zien en de inhoud klaar is.
  • Het feest kan beginnen! ;-)

Notities

Kikkererwten meel vind je in elke natuurvoedingswinkel. Ik heb niet elke week de tijd om een natuurvoedingswinkel binnen te stappen maar als ik er passeer, koop ik direct een hele voorraad!   ;-)