Ga terug Email Link
+ servings

Appelflapjes

Oh wat lekker deze zelfgemaakte appelflapjes zonder toevoeging van suiker. En ze smaakten nog beter dan deze van bij de bakker omdat ze vers en warm uit de oven kwamen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd5 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Dessert, Lunch, Snack, Start / ontbijt
Porties: 4 flappen

Ingrediënten

  • 4 appel (kleine jonagold)
  • 10 gr boter
  • 2 tl kaneel
  • 4 volkoren wrap (kleine)
  • 1 bakpapier

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°C.
  • Schil de appelen en snijd deze in kleine blokjes.
  • Neem een pan en doe er een lepel boter in. Laat deze zachtjes smelten en bak hierin de stukjes appel gaar. Kruid met kaneel.
  • Neem nu de wrap en schep een goeie lepel appeltjes op het midden van de wrap. (optioneel kan je de wrap eerst insmeren met een dun laagje aardbeienconfituur, zie recept hiervan onderaan bij de notities).
  • Vouw de wrap toe langs alle kanten. Rechts naar binnen, links naar binnen en dan boven en onder naar binnen. Je maakt er dus een pakje van. Leg een stukje bakpapier op een bakplaat en leg hierop alle pakjes.
  • Zet gedurende 15 minuten in de oven. Als ze klaar zijn, snijd je ze overlangs van hoek tot hoek in 2 zodat je 2 kleine driehoekjes krijgt. Zoals een echte appelflap.

Notities

  • optioneel kan je ook rozijnen toevoegen aan de appeltjes of ander fruit zoals aardbeien, abrikoos, frambozen,...
  • je kan ook een laagje confituur (zie ons recept voor gezonde aardbeiconfituur) smeren op de wrap alvorens de appeltjes erop te leggen (zoals op de foto). Of je kan wat appelmoes maken en deze op de wrap smeren en vervolgens de stukjes appel erbij doen.