Ga terug Email Link
+ servings

Chiapudding

De klassieke ontbijten een beetje beu? En wil je het smaakpalet van je kinderen wat verbreden? Chiapudding is super lekker en fris. Maak onmiddellijk een grote portie, verdeel over verschillende glaasjes, zet ze in de koelkast en je bent een paar dagen safe! Orlane vond het er eerst wat als kikkerdril uitzien maar vond het wél super lekker! :-)
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd4 uur
Maaltijd: Snack, Start / ontbijt
Porties: 4 porties

Ingrediënten

  • 400 ml kokosmelk * (dikke)
  • 120 ml amandelmelk (liefst ongezoet)
  • 4 el chiazaadjes (goed gevulde lepels)
  • 0,5 tl vanillepoeder (of mag iets meer naargelang je eigen smaak)
  • rode bosvruchten diepvries (of vers mag uiteraard ook)

Instructies

  • Meng de kokosmelk, amandelmelk en vanillepoeder goed met elkaar tot een romig geheel.
  • Voeg er de chiazaadjes aan toe. Roer heel goed zodat alle zaadjes goed verdeeld zijn.
  • Zet dit vervolgens een nachtje of minimum 4 uur in de koelkast. Je kan het onmiddellijk verdelen over verschillende glaasjes.
  • A la minute voeg je er dan nog je (vers) fruit aan toe: smakelijk!

Notities

Niet zoet genoeg? Voeg dan een heel klein beetje stevia (pure, vloeibare) toe. (Raw) cacaopoeder, kaneel of een snuifje zeezout kunnen ook lekkere smaakmakers zijn en zijn natuurlijk minder zoet. Met cacaopoeder krijg je natuurlijk ook een bruine (lees: chocolade) kleur!   :-) 
* Je kan ook kiezen voor 100% (ongezoete) amandelmelk. 
Wij zijn alvast fan van diepvries bosvruchten: het hele jaar door prijs-kwaliteit een topper! Uiteraard mag je ook, in het seizoen, voor verse bosvruchten kiezen: frambozen, braambessen, aardbeien,..  Toch nog een voorkeur voor wat zoetere smaken? Je kan er ook schijfjes banaan of mango aan toevoegen. Wil je wat variatie aan fruit (zodat je een mix aan gezonde stoffen binnenkrijgt) maar toch niet té veel suikers hebben: verdeel dan een banaan, wat mango onmiddellijk over verschillende glaasjes. Zo heb je de weldaden van verschillende soorten fruit binnen maar misschien maar het equivalent aan suikers van één stuk.
Ook nog lekker hierbij: noten (pecannoten), amandel- of kokosschilfers (of gemalen kokos) of wat granola. Nog beter: laat je kinderen de basis chia pudding zélf decoreren, liefst natuurlijk met gezonde zaken.    :-) 
Chiazaad is heel gezond, ook ideaal dus voor je kids. Ze bevatten veel omega-3 vetzuren (de gezonde vetten), eiwitten en zelfs ijzer en ze zijn zeer vezelrijk.
Toch zeker 3 dagen te bewaren in je koelkast: handig dus om onmiddellijk een aantal porties tegelijk te bereiden: lekker handig: 's morgens kan je dan direct beginnen eten.