Groenten/ Kaas

Tomaten in de oven

Tomate

Een receptje dat Hella's mama al maakte toen ze nog klein was voor haar vegetarische broer. Een simpel gerechtje dat ook bij onze kinderen in de smaak valt. De heerlijke combinatie van smaken geeft een extra dimensie aan 'gewone tomaten in den oven'.
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd25 min
Maaltijd: Bijgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 8 tomaat
  • 2 teentje look (of 3, naargelang eigen smaak)
  • 4 el volkoren paneermeel (1 el = ongeveer 10 gram)
  • 4 el olijfolie
  • peper & zout
  • 2 el verse tijm (of gedroogde)
  • 2 el verse peterselie
  • 30 gr geraspte gruyère

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180°C.
  • Was de tomaten en halveer ze. Leg ze in een ovenschotel (eventueel bedekt met bakpapier).
  • Meng het volkoren paneermeel in een kom samen met de fijngeperste knoflook, olijfolie, peper & zout en verse kruiden (peterselie, tijm,..).
  • Ofwel doe je er al de geraspte gruyère onder ofwel strooi je dit er nadien zelf op.
  • Bedek de tomaten met dit mengsel.
  • Zet alles nog zo'n 20 minuten in de oven tot de tomaten gaar zijn. Let er wel op dat het paneermeel niet aanbakt.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe