Eieren/ Groenten

Shakshuka

  • Shakshuka gezond gezonde drukte kinderen

Shakshuka

Een specialiteit uit het Midden-Oosten in kids-proof versie. Wil je 'mee' & hip zijn, eet je shakshuka! 😉 Heerlijk van smaak en snel & makkelijk klaar te maken. Een topper dus!
Voorbereidingstijd5 min
Bereidingstijd10 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 2 ui (of meer, afhankelijk van je eigen smaak en grootte van de uien)
  • 2 rode paprika
  • 2 gele paprika
  • 6 tomaat (of meerdere kleine tapas tomaatjes)
  • 8 ei
  • olijfolie
  • peper & zout
  • 1 teentje look

Instructies

  • Snij de uien in plakken en de paprika's in repen van ongeveer 2cm breed.
  • Stoof de uien en de paprikareepjes in een pan in een beetje olijfolie.
  • Snij de tomaten in blokjes en voeg ze toe aan de paprika's en uien.
  • Kruid met peper, zout en andere kruiden naar eigen smaak (look, tijm, koriander, komijnzaad, laurierblaadjes, cayennepeper,...).
  • Laat dit even pruttelen.
  • Naar gelang eigen smaak kan je dit hele mengsel in een vuurvaste ovenschotel doen OF je kan een deel eerst mixen (voor de kindjes die de grote stukken groenten nog niet zo lekker vinden) en dan in de vuurvaste ovenschotel doen.
  • Maak holtes in het mengsel en breek in elke holte een ei. Gebruik eventueel meerdere ovenschotels.
  • Bestrooi de eitjes met een beetje zout en zet het geheel in de oven (170-180°C) tot de eieren gaar zijn.
  • Bestrooi, naar eigen smaak, nog met verse koriander. Smakelijk!

Notities

Je kan er naar eigen smaak nog deze kruiden aan toevoegen: verse koriander (een deel kan je zelfs mee stoven), platte peterselie, komijnzaad (geeft die lekkere, typische smaak), tijm, laurierblaadjes (mee laten stoven), cayennepeper, een beetje saffraan,...  - Krijg je dit niet verkocht bij je kids: voeg er wat reepjes ham of bacon aan toe (helemaal op het einde)...  😉    Voorzie in dat geval een eitje minder per persoon.
Voor diegene die houden van een pittige variant: voeg extra een halve chilipeper toe of een beetje harissa.
Variatie (en meer volgens de originele versie): i.p.v. een vuurvaste ovenschotel kan je ook gewoon een pan gebruiken (of in dit geval 2 pannen). Zo kunnen de eitjes in het mengsel ook gaar koken.
Lekker om te combineren met hummus en/of wat zaden crackers.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe