Retro koude aspergeschotel
Weet je nog... het koude buffet? Schotels vol met zalm, aspergerolletjes, perzik en tonijn, krabsla,... Pure nostalgie!! En nu we nog even in het aspergeseizoen zitten, heb ik een fris en licht yoghurtsausje bedacht bij de retro aspergerolletjes. Njammie!
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 1000 gr asperges
- 200 gr ham (halve schel per rolletje)
- 100 gr kerstomaten
- 1 komkommer (enkele schijfjes per persoon)
- 100 gr sla (mag ook meer)
- 200 gr griekse yoghurt
- 4 el verse peterselie
- 2 el verse basilicum
- 2 el citroen
- peper & zout
- krielaardappelen (optioneel, recept zie onderaan notities)
Instructies
- Schil de asperges en snijd het onderste stukje van de asperge eraf (ongeveer 1 cm).
- Neem een grote pot warm water en leg de asperges hierin. Breng aan de kook en zet het vuur af van zodra het water kookt. Laat nu de asperges nog een 15 minuten rusten in het warm water zodat ze verder garen.
- Ondertussen maak je de yoghurtsaus. Neem een hakmolentje en doe hierin de yoghurt, verse kruiden, citroen, peper en zout. Mix alles glad tot een lopende saus.
- Giet de asperges af. Snijd de schellen ham in 2 en rol 3 asperges op in 1 half schelletje ham.
- Serveer de aspergerolletjes met wat sla, schijfjes komkommer, kerstomaatjes en de yoghurtsaus.
- Eventueel kan je hierbij nog gebakken aardappelen (of krieltjes) serveren uit de oven. Zie hieronder de link naar ons recept. Deze hebben 30 minuten nodig om te garen, dus je start best met de aardappelen in de oven te plaatsen en ondertussen heb je tijd genoeg om de aspergerolletjes te maken.
Notities
Lekker om hierbij onze krielaardappelen uit de oven te eten.
Geen berichten