Fruit/ Melk- en sojaproducten/ Noten, pitten en zaden

Yoghurt met rood fruit & noten

  • yoghurt

Yoghurt met rood fruit & noten
Een tussendoortje dat mijn kids al zelf bereiden. Dit mogen ze altijd van me eten. En, ze vinden het trouwens ook gewoon heel lekker! Eventueel kan je er zelfs nog kleine stukjes pure chocolade aan toevoegen (>80% cacao).
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Prep Tijd 5 minuten
Porties
persoon
Prep Tijd 5 minuten
Porties
persoon
Voeg toe aan weekplan:
Dit recept is toegevoegd aan je weekplan
Toevoegen aan je weekplan
Recept afdrukken
Afdrukken
Instructies
  1. Doe de yoghurt in een kommetje. Uiteraard kies je hier voor de ongesuikerde natuurversie, lekker goed ook voor die darmflora.
  2. Strooi hierover het diepvriesfruit en de noten. Ik kies vaak gewoon voor rood diepvriesfruit. Lekker crunchy en je kids kunnen er ook gewoon extra lang van genieten! De noten kan je kiezen naar gelang je eigen smaak: walnoten, amandelen, cashewnoten, paranoten,...
Notities

Ik neem dit zelf elke morgen als mijn standaard ontbijt. Ik heb een leuke bokaal met een mengeling van allerlei zaken die ik zelf lekker vind: een variatie aan noten (walnoten, amandelen, paranoten) en zaden & pitten (chiazaad, geplet lijnzaad, pompoenpitten,...). Soms doe ik hier ook een mengeling aan gedroogd fruit, havervlokken of granola bij. Alles goed schudden en klaar is je mengeling om er bovenop te strooien.   😉

Handig om altijd een zak diepvriesfruit op voorraad te hebben! En uiteraard mag je ook vers fruit gebruiken!!

Wij, bij Gezonde Drukte, gebruiken altijd een ongesuikerde natuur yoghurt (afkomstig van biologische landbouw) met levende fermenten. Lekker goed ook voor onze darmflora! Heel belangrijk om deze goed te onderhouden, ook o.a. in functie van een goede immuniteit!  (deze yoghurt bevat ongeveer 3,5% eiwitten)

Soms raad ik in mijn praktijk ook een eiwitrijke (ongesuikerde) yoghurt aan (deze bevat zo'n 10% eiwitten) en is daarom ook meer verzadigend.


No Comments

Leave a Reply

You Might Also Like