Wortel selder ovenschotel
Je kan eindeloos variëren met gehaktballetjes en ovenschotels. Deze was een succes. Als je onze basistomatensaus op voorraad hebt in je vriezer dan is deze in een handomdraai gemaakt.
Porties: 4 personen
Ingrediënten
- 10 selderstengel
- 500 gr wortelen
- 400 gr gehakt
- 1 ei (klein)
- 1 el volkoren paneermeel
- 1 l basistomatensaus zie notities voor de link naar ons recept
- peper & zout
- 1 el olijfolie
Instructies
- Warm de oven voor op 180°C en ontdooi de basistomatensaus (indien je geen saus meer op voorraad hebt, maak verse. Voorzie dan extra 15 minuten bereidingstijd).
- Breng water aan de kook. Snij de wortelen en selder in fijne stukjes en kook deze gaar in het water gedurende een 5-tal minuten.
- Ondertussen meng je het gehakt met het ei en paneermeel. Kruid met zout en peper. Maak balletjes van het gehakt en bak ze goudbruin in een pan. Ze hoeven niet helemaal gaar te zijn, want ze garen verder in de oven.
- Neem een vuurvaste schotel en doe hierin de tomatensaus. Meng de wortelen en selder hieronder. Leg de balletjes erin en kruimel de feta hierover.
- Plaats een 15-tal minuten in de voorverwarmde oven van 180°.
Notities
Handig als je de verse tomatensaus altijd in je diepvriezer op voorraad hebt! Zo spaar je heel wat tijd na een drukke werkdag.
Het recept van onze basistomatensaus vind je hier.
Geen berichten