Eieren/ Groenten/ Vlees

Wedge salad met romige bieslookdressing

Wedge salad met romige bieslookdressing

Deze wedge salad met romige bieslookdressing smaakt heerlijk als de zon van de partij is: als lunch, als bijgerecht tijdens een BBQ of als lichte hoofdmaaltijd. En zijn je kinderen (nog) geen fan van sla? Met de toppings alleen hebben ze ook een gezonde maaltijd gegeten!
Voorbereidingstijd20 min
Totale tijd32 min
Maaltijd: Bijgerecht, Hoofdgerecht, Lunch
Porties: 4 personen

Ingrediënten

Wedge salad

  • 1 krop ijsbergsla
  • 1 gele paprika
  • 0,5 komkommer
  • 125 gr kerstomaten
  • 1 rode ui
  • 3 ei
  • 80 gr prosciutto

Bieslookdressing

  • 125 gr zure room
  • 125 gr griekse yoghurt
  • 2 el verse bieslook (geknipt)
  • melk (scheutje)
  • lookpoeder
  • peper & zout

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 180 °C. Leg bakpapier op de bakplaat en leg de prosciutto naast elkaar op de bakplaat. Zet 12 minuten in de oven en laat daarna afkoelen op de bakplaat.
  • Zet een pot met water op het vuur en breng aan de kook. Voeg de eieren toe en laat 8 minuten koken.
  • Snij ondertussen de paprika, komkommer, rode ui en kerstomaten in stukjes.
  • Maak de bieslookdressing: Doe de zure room, Griekse yoghurt en de stukjes verse bieslook in een kom en roer goed. Voeg een scheutje melk toe, hoeveelheid naar eigen voorkeur. Voeg naar smaak nog lookpoeder en peper en zout toe. Roer goed onder elkaar.
  • Pel de hardgekookte eieren en plet ze. Verkruimel de afgekoelde prosciutto.
  • Verwijder de buitenste bladen van de ijsbersla, snij in de helft en laat het harde stuk aan de achterkant er nog even aan. Snij de helften daarna in 2 of 3 stukken. Hou ze langs de zijkanten onder de kraan om af te spoelen en dep ze daarna droog met keukenpapier of een propere keukenhanddoek. Snij nu pas het achterste harde stuk van de sla eraf.
  • Schik de wedges samen op een groot bord (of apart op individuele borden kan ook). Overgiet met de bieslookdressing en voeg de toppings toe: komkommer, rode ui, paprika, kerstomaten, ei en prosciutto. Dresseer je op een groot bord en heb je nog toppings over, doe ze in kommetjes en zet ze mee op tafel.

Notities

Als topping kan je ook nog olijven en geraspte kaas toevoegen.
Je kan de prosciutto ook vervangen door bacon.
Ben je fan van blauwe kaas? Dan kan je deze aan de bieslookdressing toevoegen of verkruimelen over je eigen stuk wedge salad.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe