Fruit/ Kaas

Vijgen met geitenkaas onder de grill

  • vijgen met geitekaas gezonde drukte

Vijgen met geitenkaas onder de grill

Toegegeven, niet al mijn kinderen waren zot van deze combinatie. Maar voor hen kan je de kaas weglaten of kiezen voor een minder uitgesproken smaak van kaas. Ik ben in elk geval ZOT van deze heerlijke vrucht. Heerlijk bij het ontbijt, als voorgerechtje, als lunch, als bijgerecht bij de BBQ, ... zoveel mogelijkheden!
Voorbereidingstijd5 min
Totale tijd10 min
Maaltijd: Bijgerecht, Lunch, Start / ontbijt
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 1 el olijfolie
  • 4 vijg
  • 1 el agavesiroop
  • 120 gr geitenkaas

Instructies

  • Warm de oven voor op 180°
  • Vet een ovenschotel in met olijfolie
  • Snij de vijgen in 4 kwartjes en schik in de ovenschotel.
  • Kruimel de geitenkaas over de vijgen.
  • Druppel de agavesiroop over het geheel.
  • Plaats gedurende 5 minuten onder de grill. Afhankelijk van je oven kan het enkele minuten langer duren. Van zodra de kaas een beetje bruin begint te zien, mag je de schotel uit de oven halen.

Notities

Jouw kinderen of jijzelf geen fan van geitenkaas? Laat de kaas weg en plaats zo onder de grill.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe