Groenten/ Melk- en sojaproducten

Venkelsoep

  • venkelsoep gezonde drukte gezond

Venkelsoep

Deze venkelsoep krijgt een vollere smaak door de wortelen en het vleugje kokosmelk dat wordt toegevoegd. Een welkome versnapering bij het thuiskomen van school en werk. IK zorg altijd dat ik verse soep in de diepvries heb zitten die ik 's morgens uitleg zodat we bij thuiskomst meteen de eerste honger kunnen stillen terwijl het eten staat te pruttelen.
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd20 min
Totale tijd30 min
Maaltijd: Soep
Porties: 6 personen

Ingrediënten

  • 2 venkel (grote)
  • 2 wortelen (grote)
  • 1,5 l water
  • 2 teentje look
  • 1 kippenbouillonblokje
  • 150 ml kokosmelk
  • peper & zout
  • 2 el olijfolie

Instructies

  • Maak de venkel en de wortelen schoon en snijd in grove stukken.
  • Warm een scheut olijfolie op in een grote pot en doe er de venkel en wortelen bij. Pers ook de look bij de groenten en laat het geheel enkele minuten stoven.
  • Blus met het water en zet op een hoog vuur zodat het geheel kookt. Voeg het bouillonblokje toe en kruid met peper en zout.
  • Laat een 20 minuten verder koken en zet het vuur af.
  • Voeg de kokosmelk toe en mix het geheel goed door. Neem voldoende tijd om te mixen zodat er niet meer al te veel draadjes van de venkel te proeven zijn.

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe