Groenten/ Peulvruchten/ Vlees

Tomate farcie – gevulde tomaten

Tomate farcie - gevulde tomaten

Je kan zelf variaties van dit gerechtje maken: gevulde tomaten, gevulde paprika, gevulde courgette,...
Voorbereidingstijd10 min
Bereidingstijd15 min
Totale tijd1 uur 5 min
Maaltijd: Hoofdgerecht
Porties: 4 personen

Ingrediënten

  • 6 tomaat
  • 1 aubergine
  • 4 rode paprika
  • 400 gr gehakt
  • 1 ei
  • 200 gr rode bonen (blik) (optioneel)
  • 2 el olijfolie
  • peper & zout

Instructies

Saus maken

  • Verwarm eerst je oven voor op 180°C.
  • Was alle groenten. Hol de tomaten en paprika's uit zodat ze opgevuld kunnen worden. Gebruik de rest voor de saus. Snijd de groenten voor de saus (overschot tomaat, overschot paprika, aubergine) in kleine stukjes. Eventueel kan je nog courgette, wortelen,... toevoegen en kies je dus meer voor een groentesaus.
  • Stoof de groenten gaar in beetje olijfolie en kruid lekker met peper & zout. Mix de saus nadien fijn.

Gehaktballen maken

  • Meng het gehakt (runder- en varkensgehakt) met de eieren en peper & zout. Eventueel kan je onder een deel gehakt ook wat rode bonen mengen en eventueel wat verse kruiden (peterselie, koriander,...).
  • Leg de uitgeholde tomaten en paprika in een ovenschotel.
  • Vul ze met het gehakt.
  • Zet ongeveer zo'n 40 minuten in de oven, afhankelijk van de grootte en dikte van je gehaktballen.
  • Serveer alles met de warme tomatensaus.

Notities

Voedzame tip: meng rode bonen onder het gehakt, lekker vullend en voedzaam. Zo kan je het percentage gehakt kleiner maken en voeg je wat (gezonde) plantaardige eiwitten (= de bonen) in de plaats toe als vervanging! - we moeten met z'n allen minder vlees gaan eten en systematisch vervangen ook door o.a. peulvruchten!
.. en nog beter: gebruik onze basis groentesaus met nog méér groentjes!   🙂
Welk gehakt gebruik je best? Je kan eens variëren: rundergehakt gemengd met kippengehakt of kalfsgehakt gemengd met varkensgehakt..
 

Meer inspiratie

Geen berichten

Voeg een bericht toe